L'Ellipse - Gland

Contemporary office building with stylish formal language

The L'Ellipse scheme is a three-storey, oval-shaped office development comprising two blocks separated by an internal courtyard. Curtain walling is planned for the exterior. The reinforced-concrete walls facing the inner courtyard are clad with metal cassette facade panels. Designed to the Swiss Minergie energy-efficiency standard, the building sits atop a basement with 58 parking spaces, storage areas and plantrooms.

 

The municipality of Gland skirts Lake Geneva and enjoys excellent transport links. The nearby A1 motorway junction and SBB Lausanne-Geneva rail service have helped the town to evolve into a popular residential and industrial location in recent years.

Facts and Figures

Name
L'Ellipse
Sector
New Construction
Locality
Gland
Construction period
2019 - 2021
Client
Groupe Rentimmo
Utilization
Office
Label
Minergie
Architect
De Giovannini SA
Property area m²
3760
 
Show projects near you!